Prelith Blog

Őszi hétvége és Márton nap Villányban

2015. november 15. - zsuppy

Múlt hétvégén Villányban és környékén barangoltunk a barátainkkal.

Viszonylag későn kezdtük el a szállást szervezni, kiderült, hogy a Márton nap környéke igencsak népszerűvé teszi Villányt, alig sikerült szabad helyet találni. Végül választásunk a Takáts Házra-ra esett ( http://www.takats-haz.villany.hu ), nagyon kedvesek voltak a vendéglátóink, kellemesen voltak fűtve a szobák, lehetőség volt az udvarban parkolni és viszonylag közel volt a pince sorhoz is.

Első este Villánykövesden, Tiffán Imrénél vettünk részt egy kellemes borkóstolón és Márton napi vacsorán. Előételnek libamájkrémes kenyér volt lilahagymával, főételként libacombot, libamellet szolgáltak fel savanyúsággal, lilakáposztával, illetve majonézes krumplisalátával, deszertnek pedig házi túrós és meggyes rétes volt. Kóstolunk fehér, rozé és vörös borokat egyaránt, de amik nekem különösen ízlettek, azok a vörös borok voltak, ha arra jártok feltétlenül ajánlom az Emericuvée nevű bort.

pince.jpg

Másnap pihenősre vettük a napot, utunk Kisharsányba, a Vylyan pincészet napsütéses teraszára vezetett. Itt lehetőség volt 4-7-8 borból álló borkóstolásra, társaságunk tagjai a 7-es túrára neveztek be, már aki nem vezetett. Nagyon finom illata volt mindegyik tételnek, a 2015-ös Bogyólére pedig annyira kíváncsi voltam, hogy vásároltunk is belőle későbbre. Nagyon gyümölcsös újbor, sajnálom, hogy csak 1 üveggel szereztünk be. A borokon kívül a gyönyörű és nyugalmat árasztó táj is hozzájárult a jó hangulathoz, éhségünket pedig az isteni márton napi hidegtállal csillapítottuk.12235345_940170159353252_1396707688_o-2.jpg

Vasárnap a környékbeli pincesorokhoz ugrottunk el, jártunk Palkonyán, Villánykövesden, majd visszatértünk Villányba, ahol a Blum pincészetnél ebédeltünk és kóstoltuk az új borokat. A hétvégét a Levendula Rétesházban zártuk, ahol természetesen réteseztünk, valamint a ház deszertborait kóstolgattuk Alapvetően én a száraz borokat kedvelem, de ezek között is megtaláltam a kedvencemet egy mandulás változat formájában.

Biztos vagyok benne, hogy a Villányba tett látogatásaink rendszeresek lesznek, nagyon jól esett ebben az őszi időben kiszakadni a városból és hogy élvezhettük a friss levegőt, a gyönyőrű tájat, a finom borokat és házias ízeket.

image3_masolat.jpgv2.JPGsz.JPGv.JPG

Nektek mi a kedvenc helyetek/borotok/pincétek Villány környékén?

A bejegyzés trackback címe:

https://pltblog.blog.hu/api/trackback/id/tr678080578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása