Prelith Blog

Motiváció a szürke, bűnös napokra avagy nem minden fenékig tejfel

2015. november 30. - zsuppy

Ez a hét lesz a 10. hét a programomból, ami azt jelenti, hogy 63 napja diétázom és edzek. Az az igazság, hogy 1-2 hete egy kicsit elengedtem magam.

Szerencsére az edzésekkel nincs nagy gond, a heti 3-4 edzés megvan (kivéve 2 hete, akkor 2 edzésen voltam csak), de a diéta nem megy úgy, mint ahogyan kéne. Nagy kihágásaim nincsenek, de ez a céljaim miatt akkor sem megengedhető, hogy eltérjek a kijelölt diétától. Amint nem tartom be a 3 órás evési ciklust, becsúszik 1 túró rudi vagy tészta, megborul az egész napom, felmegy a vércukrom, álmos leszek, lusta és rossz kedvű. Nehezebben veszem rá magam az edzésre és tényleg borul minden...1 rohadt túró rudi, 1 adag tészta, kevés vízivás...aprónak tűnő dolgok, de tönkre tesznek mindent, nem érzem a változást. Furcsa módon egyébként mostanában dicsértek meg többen, hogy mennyire látszik már és ez persze pillanatnyilag adja alám a lovat, hogy megtehetem, megérdemlem. Hát nem.

tumblr_nokinsbcj31unrzqao1_500.gif

Ahogy korábban említettem már, LifeTilt programban veszek részt, az ő segítségükkel edzek és iránymutatásukkal étkezem. "Kapcsolatunk" már 2012 óta tart, azóta olvasom a blogot és akkoriban egyszer ennek segítségével fogytam már 16 kg-t. Volt pár olyan bejegyzés, aminek hatására a legfontosabb lépést tettem meg az egészséges életmód felé, vagyis fejben tettem rendbe magam. Azóta is, amikor úgy érzem, hogy elvesztem a fonalat, akkor ezek adnak újult erőt. Szeretném most veletek is megosztani, hátha nektek is segítenek.

Közeledik az új év, ennek kapcsán született meg A Ciklus 1-2 című bejegyzés, ami kifejti, hogy mikor érdemes elkezdeni és mikor nem a programot:

http://www.lifetilt.hu/blog/2011/12/ciklus/ 

http://www.lifetilt.hu/blog/2011/12/ciklus-2/

A Program című bejegyzés segít rákészülni agyban és szervezésben az életmódváltásra, hogy ne ess bele, a "holnap kezdem...ok...de mit?" című hibába:

http://www.lifetilt.hu/blog/2011/06/program/

Mivel életmódváltásról van szó, nem pedig kampányszerű diétáról, ezért remek mankót ad (bárcsak már ott tartanék) a súlyunk és új életmódunk megtartásához a Live Pretty Die Fun bejegyzés:

http://www.lifetilt.hu/blog/2011/10/live-pretty-die-fun-rendszer-ii/

Nekem remek motivációs keretet ad ez a 4 bejegyzés és ezúttal is kihúzott a kátyúból, amibe erősen készültem bele esni, remélem, hogy nektek is tudtam segíteni vele. És hogy mire jutottam? Az alábbi dolgokra fogok odafigyelni jobban: a diéta szent és sérthetetlen, nincs mellé kajálás, nincs kifogás; oda fogok figyelni a napi 3 liter víz elfogyasztására; a zöld tea és reggeli citromos víz ivásra; a vitamin és zsírégető rendszeres szedésére; no liszt, no alkohol, no cukor

A bejegyzés trackback címe:

https://pltblog.blog.hu/api/trackback/id/tr118128376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása